حمل و نقل زمینی
نوشته شده توسط : staco-trading

حمل و نقل زمینی کالا یکی از روش‌های رایج برای حمل کالا از مبدا به مقصد است. روش‌های حمل و نقل متفاوتی در سراسر دنیا برای حمل و نقل کالا استفاده می‌شود، اما روش حمل و نقل زمینی نسبت به سایر روش‌ها رایج‌تر است. حمل و نقل زمینی کالا خود انواع مختلفی دارد و با وسایل نقلیه متفاوتی انجام می‌شود.

حمل و نقل زمینی به دو صورت جاده‌ای و ریلی در دسترس است که روی خشکی و از طریق جاده و قطارهای ریلی، کالاها و اشخاص مختلف را جابجا می‌کنند.

جهت اطلاع از چگونگی حمل و نقل زمینی با شماره‌های 09121135726  و 09122382364 تماس بگیرید.

 

 

حمل و نقل زمینی چیست؟حمل و نقل زمینی چیست؟

به زبان ساده‌تر حمل و نقل زمینی به انتقال افراد یا کالاها و همچنین محصولات و یا حتی حیوانات از مکانی به مکان دیگر می‌گویند که از راه خشکی و روی زمین انجام می‌شود.

در کل حمل و نقل زمینی به روشی از جابجایی کالاها و مسافران اطلاق می‌شود که از راه جاده‌ها و خطوط ریلی بر روی سطح زمین انجام می‌گردد. این نوع حمل و نقل یکی از پرکاربردترین و اصلی‌ترین روش‌های جابجایی در سراسر جهان است و شامل وسایل نقلیه موتوری مانند کامیون‌ها، اتوبوس‌ها، خودروهای شخصی و وسایل نقلیه ریلی مانند قطارها می‌شود.

شما باید در ابتدا نوع کالایی که قصد حمل و نقل آن را دارید در نظر بگیرید سپس بر اساس آن روش مناسبی را برای حمل و نقل کالای خود انتخاب کنید.

انواع حمل و نقل زمینی

بعد از این‌که متوجه شدید اهمیت حمل و نقل زمینی چیست و برای چه مواردی از آن استفاده می‌شود، باید بدانید که حمل و نقل زمینی به چند صورت انجام می شود. برای مثال، خیلی از افراد ترجیح می‌دهند برای انتقال بار خود، از روش جاده‌ای و برخی دیگر، از روش‌های ریلی استفاده کنند.

همان‌گونه که از نام آن‌ها هم معلوم است، در روش جاده‌ای از خودروهای مختلفی مانند ماشین‌های سنگین، تریلی و دیگر موارد استفاده می‌شود. این در حالی است که در روش ریلی، فقط قطار برای حمل بار مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه هر کدام از این روش‌ها را توضیح می‌دهیم.

  • حمل‌ونقل جاده‌ای

این روش حمل ‌و نقل همچون یک راه نسبتاً سریع و دم دست با هزینه‌ی نسبتاً پایین مخصوصاً برای حمل کالاهای متنوع در فاصله میان شهرها و بندرها در یک کشور و نیز میان کشورهایی که ارتباط جاده‌ای دارند، استفاده می‌گردد.

به‌طورکلی دو سرویس مختلف در حمل‌ونقل جاده‌ای وجود دارد.

  1. سرویس حمل خرده بار یاLTL (Less Than Truckload):

    سرویس حمل خرده بار یکی از محبوب‌ترین اشکال حمل ‌و نقل بار جاده‌ای است. زیرا خدماتی بسیار مقرون‌به‌صرفه و قابل اعتماد به تجار ارائه می‌دهد. مانند یک رویکرد اقتصادی برای حمل اقلام کوچک‌تر، حمل‌ونقل بار LTL به تجار اجازه می‌دهد تا محموله‌ی خود را با دیگر بازرگانان ترکیب کرده و با هزینه‌ای بسیار کمتر در مقایسه با استفاده از ظرفیت یک تراک کامل، بار خود را انتقال دهند. به این سرویس Groupage  نیز گفته می‌شود.

  2. سرویس حمل کامیون دربست یاFTL (Full Truckload):

    سرویس حمل کامیون دربست از کل فضای موجود در کامیون (مانند یکی از انواع وسایل حمل و نقل) برای حمل بار از یک فرستنده به یک مکان مشخص استفاده می‌کند. این شکل از حمل ‌و نقل جاده‌ای عموماً برای کالاهایی که از شرایطی خاصی برای جابجایی برخوردارند و نیاز به فضا و سرعت بیشتر برای انتقال دارند، مناسب است.

  • حمل و نقل ریلی

حمل و نقل ریلی می‌تواند راه‌حلی به‌صرفه، کارآمد و سازگار با محیط‌ زیست به جهت جابجایی محموله‌های فله یا مواد خطرناک باشد. ویژگی‌های این روش حمل مانند مصرف سوخت کمتر، ایمنی حمل بالاتر، هزینه جابجایی کمتر، ظرفیت جابجایی بیشتر، قابلیت اطمینان بالاتر و وابستگی کمتر به شرایط آب و هوایی، تجار و فعالین اقتصادی را بر آن داشته تا بیش ‌از پیش، استفاده از حمل ‌و نقل ریلی را مورد توجه قرار دهند.

حمل و نقل ریلی

اطلاعات لازم برای حمل و نقل زمینی چیست؟

از نخستین و اساسی‌ترین اطلاعات لازم در ارتباط با حمل و نقل زمینی بارنامه الکترونیکی می‌باشد. در بارنامه می‌بایست تمام مشخصات زیر کاملاً ذکر شود تا این برگه دارای اعتبار قانونی باشد و سندیت پیدا کند:

  • اندازه و وزن کالا
  • نوع کالای ارسالی
  • هزینه کرایه حمل و نقل کالا
  • نشانی و مشخصات ارسال کننده کالا
  • نشانی و مشخصات سفارش دهنده کالا
  • نقطه مبدا ارسال کالا

رانندگانی که مسئولیت انتقال کالاها در حمل و نقل زمینی را بر عهده دارند، بایستی دارای تخصص و مهارت کافی در این زمینه باشند و مدارک شناسایی خود را نیز همراه بارنامه داشته باشند تا در صورت نیاز از آن‌ها استفاده کنند. این رانندگان می بایست علاوه بر مدارک شناسایی خود و بارنامه، مدارک تخصصی خود مانند گواهینامه را همچنین داشته باشند، در غیر این صورت عواقبی مانند جریمه نقدی و توقف وسیله نقلیه در میان راه توسط پلیس و دیگر مراجع قانونی وجود دارد.

به طور معمول شرکت‌های حمل و نقل معتبر، تمام ماشین‌های مورد استفاده برای حمل و نقل زمینی را مورد بررسی تخصصی قرار می‌دهند. این بررسی از جهات مختلف مانند کارت معاینه فنی، لاستیک‌های آج‌دار و… است تا میزان آسیب و خسارت احتمالی تا حد زیادی کم شود.

مزایای حمل و نقل زمینی چیست؟

  • قیمت مناسب:این روش حمل و نقل نسبت به حمل و نقل هوایی به طور معمول به‌صرفه‌تر است. اگر اولویت شما زمان تحویل نیست، می‌توانید مسافت زیادی را با هزینه کمتر، از راه حمل و نقل بین‌المللی زمینی طی کنید.
  • انعطاف‌پذیری: بزرگ‌ترین مزیت حمل و نقل زمینی، انعطاف‌ بالای این روش حمل است. در این روش می‌توان مسیر را با دقت به نیازهای مشتریان و بدون بروز مشکلات عمده تنظیم کرد یا تغییر داد. همچنین حمل و نقل زمینی نسبت به دیگر روش‌های حمل که در آن تنها می‌توان کالاها را به مکان‌های خاصی (بنادر، فرودگاه) تحویل داد، بسیارمنعطف‌تر است، چراکه عملیات تحویل کالاها در هر مکانی که فضای کافی برای بارگیری یا تخلیه وجود داشته باشد، امکان‌پذیر است.
  • دسترسی: حمل و نقل زمینی بهترین راه برای دسترسی به مکان‌های بدون زیرساخت فرودگاهی یا دریاییمی‌باشد. شبکه جاده‌ها در کل پشتیبانی بهتری برای دسترسی به مکان‌های دورافتاده دارد.
  • قابلیت ردیابی: حمل و نقل زمینی این امکان را دارد تا کالا به ‌شکللحظه‌ای ردیابی شده و اطلاعات بهتری از زمان تحویل در دسترس باشد.
  • حمل و نقل مواد خطرناک: چنانچه در فرآیند تجارت نیاز به جابجایی کالاهای خطرناک باشد، گاهی اوقات حمل و نقل هوایی یا دریایی ممکن است محدودیت‌هایی را در انتقال این محمولات در پی داشته باشد و عملیات حمل را با مشکل مواجه کند. درحالی‌که هر نوع محموله‌ای را می‌توان از طریق زمینی جابه‌جا کرد، به شرطی که محفظه و تراک مناسب برای این کار انتخاب‌شده و در اختیار باشد.

مزایای حمل و نقل زمینی

معایب حمل و نقل زمینی

  • شرایط آب و هوایی از عواملی است که بسیار بر حمل و نقل جاده ای مؤثر است. برای مثال بارندگی و شرایط جوی نامناسب باعث می‌شود تا حمل و نقل از راه جاده با اختلال رو به رو شود.
  • وسایل حمل و نقل زمینی بیشتر از دیگر وسایل حمل و نقل در معرض خرابی و تصادفات جاده‌ای قرار می‌گیرد. از این رو ریسک این‌گونه وسایل حمل و نقل بالا است.
  • سرعت کامیون و دیگر وسایل حمل و نقلیه جاده‌ای از هواپیما و قطار کمتر است.
  • با توجه به محدودیت‌هایی این روش حمل و نقل دارد، برای مسیرهای طولانی و سفرهای بلندمدت مناسب نباشد.

معایب حمل و نقل زمینی

فاکتورهای موثر بر هزینه حمل و نقل زمینی

در این قسمت، مهم‌ترین فاکتورهای موثر بر هزینه حمل بار زمینی را نام می‌بریم.

  • مسافت بین مبدأ تا مقصد: هرچه فاصله بین مبدأ تا مقصد شما بیشتر باشد، خودروی باری اصطکاک بیشتری دارد و سوخت بیشتری هم مصرف می‌کند. در این شرایط، طبیعتاً باید کرایه حمل بار افزایش پیدا کند.
  • نوع وسیله نقلیه: برخی از وسایل نقلیه سنگین اصطکاک بیشتری دارند و البته می‌توانند کالاهای بیشتری هم در خود جای بدهند. در این شرایط، باید هزینه بیشتری برای حمل بار با استفاده از این خودروها پرداخت کنید.
  • وزن کالا: یکی از عوامل تأثیرگذار دیگر در محاسبه کرایه حمل بار به روش زمینی، وزن کالا است و هرچه وزن آن بیشتر شود، هزینه پرداختی برای ارسال آن به مقصد نیز بیشتر می‌شود.
  • نوع کالا: برخی کالاها به‌ علت داشتن شرایط حساس، نیازمند تجهیزات مناسب برای نگهداری هستند. در این شرایط، کالاها نیز باید هزینه بیشتری پرداخت شود.
  • هزینه سوخت: اگر می‌خواهید از طریق روش زمینی کالای خود را به مقصد بفرستید، هزینه سوخت می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در کرایه داشته باشد.

جمع بندی

ما در این مقاله برای شما عزیزان توضیح دادیم که حمل و نقل زمینی چیست و برای چه مواردی مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس اگر شما هم می‌خواهید کالای خود را از روش مطمئن و سریع به مقصد برسانید، استفاده از حمل‌ونقل زمینی و به خصوص جاده‌ای، از بهترین و هوشمندانه‌ترین انتخاب‌هایی است که می‌توانید داشته باشید.

ستاره تجارت آسان با سال‌ها تجربه در حوزه ترخیص کالا از مبدأ تا مقصد در کنار و همراه شماست تا با کمترین زمان و هزینه، کالای شما تحویل گردد. برای حمل و نقل زمینی کالا از اقصی نقاط ایران  به سراسر کشور، با مشاوران ما تماس بگیرید.

جهت استعلام هزینه حمل و نقل زمینی با شماره‌های 09121135726  و 09122382364 تماس بگیرید.

سوالات متداول درباره حمل و نقل زمینی

وسایل مورد استفاده برای حمل و نقل زمینی چیست؟

برای حمل و نقل زمینی، وسایلی مانند خودروهای شخصی، کامیون‌ها، اتوبوس‌ها، قطارها، و حمل‌ و نقل عمومی استفاده می‌گردد.

نقش حمل و نقل زمینی در اقتصاد چیست؟

این روش حمل و نقل امکان دسترسی راحت‌تر و سریع‌تر به بازارها را فراهم می‌کند. تجارت داخلی و بین‌المللی را راحت می‌کند و باعث ایجاد شغل و رشد اقتصادی می‌شود.

حمل و نقل زمینی چه تأثیری روی محیط زیست دارد؟

آلودگی هوا، نوسانات صوتی، تولید پسماندها و تأثیرات انتشار گازهای گلخانه‌ای از اثرات آن است. با این همه، استفاده از سوخت‌های سبز، فناوری‌های پاک‌تر و استفاده بهینه از شبکه حمل و نقل می‌تواند تأثیرات محیط زیستی را کم کند.

آیا ارسال حمل زمینی برای یک کارتن امکان دارد؟

بله، امکان ارسال بار با حمل و نقل زمینی از یک کارتن تا چند تن بار به شکل گروپاژ وجود دارد.

آیا درخواست انتخاب کامیون ایرانی یا خارجی را می‌توانیم داشته باشیم؟

بله، کارشناسان ما ابتدا از شما سوال می‌کنند که با وسیله ایرانی یا خارجی قصد حمل زمینی را دارید.

 





:: برچسب‌ها: هزینه حمل و نقل زمینی, مزایای حمل و نقل زمینی, انواع حمل و نقل زمینی, حمل و نقل زمینی چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: